Chem-AUTH
Σε καλοσωρίζουμε στο Φόρουμ του Τμήματος Χημείας Θεσσαλονίκης.

Για να αποκτήσεις πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του φόρουμ κάνε "Εγγραφή". Αν έχεις ήδη λογαριασμό κάνε "Σύνδεση".

Υ.Γ Κατά την εγγραφή ΜΗΝ εισάγετε το ακαδημαϊκό σας email, καθώς δεν γίνεται δεκτό.
----------------------------------------------------------------
Chem-AUTH Forum

Κανονισμοί

Πήγαινε κάτω

Κανονισμοί

Δημοσίευση  Nechem Την / Το Σαβ Μαρ 10, 2012 6:32 am

Γενικοί κανόνες για τα μηνύματα:
>Τα μηνύματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στα Ελληνικά και όχι greekglish. Μην γράφετε ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ούτε τον τίτλο του μηνύματος αλλά ούτε και το περιεχόμενό του. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες.
>Σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο κείμενο ή απόσπασμα κειμένου από άλλη ιστοσελίδα (site) ή από κάποια άλλη έντυπη ή μη πηγή, καλό είναι να αναφέρετε και την προέλευση του κειμένου στο τέλος του!
>Τα μηνύματά θα πρέπει να δημοσιεύονται σε forum, του οποίου η θεματολογία (τίτλος - περιγραφή) σχετίζεται με το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Ο τίτλος των μηνυμάτων θα πρέπει να αποτελεί μια σύντομη περιγραφή του περιεχόμενου τους, καθώς και να είναι όσο το δυνατόν πιο «κατατοπιστικός», ώστε να μην παραπλανούνται οι αναγνώστες. Αν διαπιστώσετε ότι ένα θέμα βρίσκεται σε λανθασμένη κατηγορία, ειδοποιήστε τον moderator προκειμένου να μετακινήσει το θέμα στην ορθή κατηγορία.
>Πριν ζητήσετε / ρωτήσετε κάτι ακολουθήστε τους παρακάτω απλούς κανόνες:
-Χρησιμοποιήστε το Search του forum (Ίσως να υπάρχει αυτό που ζητάτε σε κάποιο παλιότερο topic / μήνυμα).
-Μην "απαιτείτε", αλλά ζητήστε ευγενικά αυτό που θέλετε με όσο τον δυνατό πιο σαφή τρόπο. Θυμηθείτε ότι με μια σαφέστερη περιγραφή γλιτώνετε χρόνο και για εσάς και για τους άλλους.
-Θυμηθείτε ότι οι υπόλοιποι χρήστες του Forum δεν είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν και ότι δεν υπάρχουν για τα πάντα απαντήσεις.
>Ελέγξτε το μήνυμα σας, αφού το ανεβάσετε για αβλεψίες που τυχόν αλλοιώνουν το νόημα του. Μην κάνετε συμπληρωματικά μήνυμα για αλλάξετε κάποια λεπτομέρεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Επεξεργασία για να διορθώσετε το μήνυμά σας. Επίσης έχετε την δυνατότητα να διαγράψετε τελείως κάποιο δικό σας λανθασμένο μήνυμα.
>Όταν απαντάμε σε ένα μήνυμα δεν είναι ανάγκη να κάνουμε παράθεση σε ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα, παρά μόνο στο σημείο στο οποίο αναφερόμαστε.
>Τα μηνύματα (μήνυμα) των μελών μπορεί να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις, αλλά παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στην όσο το δυνατόν πληρέστερη τεκμηρίωση των απόψεών τους.
>Φροντίστε να μην δυσφημίζετε οποιοδήποτε αλλά να παραθέτετε επιχειρήματα σε χαμηλούς τόνους. Τα παράπονα σας ακούγονται και πέρα απο τα όρια του forum και δεν θα πρέπει να δώσουμε σε κανέναν δικαίωμα να μας κατηγορήσει χωρίς λόγο.
>Απαγορεύετε να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν τα άλλα μέλη.
>Το forum σας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνείτε με τα άλλα μέλη μέσω προσωπικού μηνύματος (PM), οπότε καλό είναι να αποφεύγετε απαντήσεις για ένα θέμα ή συζήτηση που αφορά δυο άτομα.


Απαγορεύονται αυστηρά τα παρακάτω:
• Smurfing: δημιουργία πολλαπλών λογαριασμών από τον ίδιο χρήστη με σκοπό την πρόκληση σύγχυσης στα υπόλοιπα μέλη.
• Συζήτηση, αναζήτηση και παροχή links για θέματα που περιέχουν "παράνομο υλικό". Αυτά περιλαμβάνουν (μεταξύ άλλων) πειρατεία, WAREZ και πορνογραφικό υλικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι Moderators θα διαγράφουν άμεσα οποιαδήποτε αναφορά σε τέτοιο υλικό.
• Flaming: Ανταλλαγή μηνυμάτων σε εχθρικό τόνο, με επιχειρήματα που δεν έχουν ως στόχο την προώθηση της συζήτησης. Καθώς και η χρήση προσβολών, απειλών και γενικώς οποιαδήποτε μορφή προσωπικής επίθεσης σε άλλους χρήστες, καθώς και ο αρνητικός ή εχθρικός σαρκασμός.
• Οι χυδαίες, ρατσιστικές και γενικά προσβλητικές εκφράσεις στα μηνύματα στα usernames και στις υπογραφές των χρηστών.
• Trolling / Baiting: Αποστολή μηνυμάτων που έχουν ως σκοπό την πρόκληση flaming μεταξύ χρηστών του forum.
• Spamming: Αποστολή μηνυμάτων που δεν έχουν κάποιο νόημα ή δε σχετίζονται με το θέμα συζήτησης του υποforum. Στην κατηγορία περιλαμβάνονται και οι διαφημίσεις. Το κατά πόσο ένα μήνυμα είναι spam ή όχι, τίθεται στην ευχέρεια των Moderators. Γενικά οι απαντήσεις σας καλό είναι να προσφέρουν στο θέμα της συζήτησης και να μην είναι ανούσιες. Απαντήσεις του τύπου "ναι", "όχι" "γειά σου φίλε" εκτός της κατηγορίας S.P.A.M. θα προειδοποιούνται.
• Double-posting: Το να αναρτά κανείς απάντηση κάτω απο τη δική του είναι περιττό. Υπάρχει αντί αυτού το κουμπί Edit.
• Απόπειρες παράκαμψης της ασφάλειας του συστήματος για οποιοδήποτε λόγο, απόκτηση πρόσβασης σε λογαριασμό άλλου χρήστη (αυτό συμπεριλαμβάνει και τις προσπάθειες να μαντέψετε τον κωδικό).
• Εκμετάλλευση ενδεχομένων κενών ασφαλείας (bugs) του forum (σε περίπτωση που ανακαλύψετε κάποιο bug, θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα οι administrators).
• Απόπειρες πλαστοπροσωπίας.
• Δεν ρωτάμε για λύσεις ασκήσεων/εργασιών των οποίων η παράδοση εκκρεμεί. Σχετικά posts θα κλειδώνονται ώσπου να λήξει η προθεσμία τους.
• Δεν επιτρέπεται η έναρξη θεμάτων που έχουν ως σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων ή παραταξιακών διαφωνιών-διαπληκτισμών.
Τέτοια θέματα θα κλειδώνονται και θα μοιράζονται προειδοποιήσεις ανάλογα με την κρίση των εκάστοτε συντονιστών και των διαχειριστών.

Παρατηρήσεις
Κάθε χρήστης που παραβαίνει κανόνες θα δέχεται ανάλογα με την κρίση του εκάστοτε συντονιστή- διαχειριστή μια παρατήρηση. Οι παρατηρήσεις μαζί με το λόγο για τον οποίο δώθηκαν και τον συντονιστή-διαχειριστή που της έδωσε θα αναγράφονται στον χώρο των σχολίων που έχει στο προφίλ του κάθε χρήστης. Επίσης κάθε φορά που ένας χρήστης παρατηρήται, η παρατήρηση μαζί με το λόγο για τον οποίο δόθηκε θα γράφεται με edit στο post για το οποίο δόθηκε η παρατήρηση και ο χρήστης θα ενημερώνεται με προσωπικό μήνυμα.

Όταν ένας χρήστης συγκεντρώσει 3 παρατηρήσεις θα του επιβάλεται ποινή αποκλεισμού (ban) απο 1 μέχρι 3 μέρες, ανάλογα με την κρίση του διαχειριστή. Αν μετά την επιστροφή του στις συζητήσεις συγκεντρώσει ξανά 3 παρατηρήσεις ο αποκλεισμός αυξάνεται σε 5 με 7 μέρες ή μπορεί να γίνει και μόνιμος αν οι λόγοι των παρατηρήσεων είναι σοβαροί. (πχ προσβλητικά-υβριστικά μηνύματα, πειρατεία, πλαστοπροσωπία κ.α.)

Σε περίπτωση που έχετε κάποια ένσταση για κάποια παρατήρηση που σας δόθηκε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον συντονιστή που σας την έδωσε και αν η ένσταση παραμείνει με έναν απο τους διαχειριστές.
Threads που έχουν ως θέμα αποκλεισμό ή παρατήρηση θα κλειδώνονται για λόγους spam.

Επίσης καλό είναι να αποφεύγονται οι παρακάτω ενέργειες:

• Flooding: το "πλημμύρισμα" του forum με πολλά μηνύματα ίδιου ή παρόμοιου περιεχομένου (μια φορά να το λες αρκεί! ).
• Δημοσίευση μηνυμάτων εκτός θέματος. Τα εκτός θέματος μηνύματα θα μετακινούνται από τους moderators στο κατάλληλο υποforum.
• Διαβάζουμε προτού ποστάρουμε. Μην ανοίγετε κάποιο θέμα/ερώτηση αν δεν βεβαιωθείτε ότι δεν προϋπάρχει κάποιο άλλο post με το ίδιο θέμα
• Η χρήση greeklish καλό θα ήταν να αποφεύγεται. Όσοι εμμένουν στη χρήση τους θα δέχονται παρατηρήσεις από τους moderators/ administrators. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ CAPS-LOCK.
• Παρακαλείστε κατά την εγγραφή σας να δηλώνετε τo πραγματικό σας ονοματεπώνυμο. Αν και δε βρισκόμαστε σε θέση να επιβεβαιώνουμε τα στοιχεία σας, οποιαδήποτε ατασθαλία πέσει στην αντίληψή μας θα αντιμετωπίζεται ανάλογα (βλ. απόπειρες πλαστοπροσωπίας)

Οι διαχειριστές και συντονιστές του forum διατηρούν το δικαίωμα αποκλεισμού ή και διαγραφής οποιουδήποτε χρήστη παραβιάζει τον κανονισμό ή εφόσον κρίνουν οι ίδιοι ότι η συμπεριφορά του είναι βλαπτική προς την ομαλή λειτουργία του forum. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση αφήνεται στην κρίση του εκάστοτε διαχειριστή/συντονιστή (πάντοτε με προσωπική του ευθύνη).

Kάθε χρήστης είναι προσωπικά υπεύθυνος για τα γραφόμενά του. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι το προσωπικό του forum για το περιεχόμενο που δημοσιεύουν χρήστες.

Ο ρόλος των διαχειριστών και των συντονιστών περιορίζεται στην τήρηση της ομαλούς λειτουργίας του forum και την εφαρμογή του κανονισμού. Αυτοί καλούνται να επεμβαίνουν διακριτικά όποτε οι συζητήσεις βγαίνουν εκτός ελέγχου και να εμποδίζουν το ανέβασμα προσβλητικού υλικού.

Οι συντονιστές υπόκεινται στους ίδιους κανόνες με τους χρήστες. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε παραβίαση κανόνων απο κάποιο μέλος της συντονιστικής ομάδας καλείστε να τον αναφέρετε στους διαχειριστές του Forum.

Αναφορά δημοσίευσης σε κάποιον απο τους αρμόδιους συντονιστές-διαχειριστές μπορεί να γίνει με το αντίστοιχο κουμπί δίπλα σε κάθε post. (report)

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στο Φόρουμ του Χημικού Θεσσαλονίκης. http://chem-auth.forumgreek.com
avatar
Nechem
Admin

Ηλικία : 25
Αριθμός μηνυμάτων : 883

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης